
اره زنجیری یا اره برقی یا اره موتوری نام نوعی اره است که با استفاده از الکتریسیته، نیروی هیدرولیک و یا اغلب توسط یک موتور دو زمانه کار میکند. از این وسیله جهت بریدن درختان، هرس درختان و یا تهیه هیزم استفاده میشود
اره زنجیری برای انجام کارهایی مانند هرس کردن درختان میوه ، بردین درختان خشک ، هرس درختان ، قطع و انداختن درخت در جنگل یا مزارع تولید چوب ، تهیه هیزم از درختان و سرشاخه ها به کار می رود . به عبارتی دیگر اره زنجیری یا همان اره موتوری وسیله ای است مخصوص باغبانان …
ایده و نمونه اولیه اره زنجیری ای که امروزه می شناسیم و در صنایع چوب بری از آن استفاده می کنیم، در اواخر قرن هجدهم توسط دو دکتر اسکاتلندی به نام های John Aitken و James Jeffray برای استفاده در جراحی لگن و خارج کردن استخوان از بدن بیماران اختراع گردید.
تاریخچه اره زنجیری | اره موتوری
این دستگاه دارای نوعی زنجیر ریز دندانه دار بود که برش در قسمت مقعر جلوی آن صورت می پذیرفت. این ابداع حتی در قرن نوزدهم هم به عنوان یک وسیله مهم در جراحی ها مورد استفاده قرار می گرفت
انواع اره زنجیری
* بنزینی : جزو متداولترین نوع اره هستند که با سوخت بنزین کار میکنند. مخزن آن حدودا 5/0 تا 1 لیتر گنجایش دارد و قدرت موتور آن بین 5/1 تا 5 اسب بخار متغیر است. نسبت به انواع دیگر وزن و سروصدای بیشتری دارد اما در مقایسه با آنها سریع و قویتر است. زیرا موتور این وسیله به اصطلاح دو سیکله است و بنزین و روغن را همزمان استفاده میکند. به این صورت که بنزین بهعنوان سوخت اصلی و روغن جهت چرب کردن قطعات داخلی برای جلوگیری از سایش و آسیب به قطعات موتور به کار میروند. این نوع معمولا برای کارهای سنگین مناسب است و بیشتر در فضاهای باز استفاده میشود.
* برقی _ سیمی : این نوع از اره زنجیری نیازی به سوخت ندارد و به وسیلهی سیمی که به پریز برق وصل میشود نیروی خود را از جریان الکتریسیته تامین میکند. این وسیله خود در دو نوع سازگار با برق شهری و شارژی وجود دارد. قدرت موتور آن بین 5/2 تا 5/3 اسب بخار است. نسبت به مدل بنزینی وزن کمتر و ابعاد کوچکتری دارد و همچنین آلودگی صوتی کمتری ایجاد میکند. از این رو در فضاهای بسته به راحتی قابل قابل استفاده هستند. برای کارهای سبک و نیمه سنگین مانند برش الوار و چوب نازک کاربرد دارند و حتی افراد مبتدی هم میتوانند با آن کار کنند. درصورتی که ژنراتور برق قابل حمل همراه خود داشته باشید در فضاهای باز و غیر قابل دسترس به پریز برق هم میتوانید از آن استفاده کنید.
* شارژی _ باتریدار : این نوع اره برقی که به نوع بدون سیم نیز معروف است برای کار کردن به سوخت بنزین و برق نیاز ندارد و انرژی آن از طریق باتری تامین میشود. برای کار کردن با این اره باید تعدادی باتری زاپاس به همراه داشته باشید که درصورت خالی شدن باتری تا زمان پر شدن آن از نظر زمانی محدود نشوید. نکتهی مهم در این نوع ارهها توجه به قدرت باتری و زمان نگهداری شارژ آن است.
* دستی : امروزه این نوع کمتر تولید و استفاده میشود. زیرا موتور ندارد و بدون نیاز به سوخت و برق یا باتری با نیروی انسانی کار میکند. این اره آلودگی صوتی و دود ایجاد نمیکند اما کار با آن به نیروی فیزیکی زیادی نیاز دارد و خسته کننده است. معمولا برای موارد سبک و بریدن چوبهای نازک کاربرد دارند.