
مشخصات فنی شمشاد زن
برای کوتاه کردن علف های بلند با ساقه قوی، شمشاد های فضای سبز و غیره، از دستگاه شمشاد زن موتوری بنزینی، یا شمشاد بر برقی و شمشادزن شارژی یا دستی استفاده می گردد. شمشادزن دو تیغه دارد که بر روی هم سوار شده اند و با حرکت متقاطع و ریلی باعث قطع ساقه ها و علف ها می گردند. به شمشاد زن اصطلاحا شمشاد چین یا هرس کن موتوری نیز گفته می شود. صدا و لرزش این دستگاه در حین کار ممکن است، اپراتور را اذیت کند.در حین کار با این ماشین به نکات ایمنی توجه نماید، تا از آسیب رساندن به خود و دستگاه جلوگیری کنید.
شمشاد زن چیست؟
فضاهای سبز، جزء جدا ناپذیر زندگی ما انسان ها بوده و با گسترش شهرنشینی و زندگی ماشینی اهمیت فوق العاده ای پیدا کرده اند. چگونگی طراحی و رسیدگی به این فضا ها مسئله ایست که با گسترش فضاهای سبز در قالب رشته های تخصصی در زمینه فضای سبز به وجود آمده است. به مرور ابزار های قدیمی و دستی جای خود را به ماشین های مختص این کار داده اند. از شمشاد در فضاهای سبز و باغات به عنوان دیوار حاشیه ای، حفاظ محوطه ها و فضاهای سبز بلوار ها و خیابان ها استفاده می شود و در صورت هرس نکردن شکل های ناهمگونی به خود می گیرد. هرس کردن این درختچه ها با قیچی های باغبانی کاری مشکل و بسیار زمان بر است.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی در تمامی عرصه ها و به تناسب آن گسترش ادوات و ماشین آلات کشاورزی محصولات بسیار متنوعی جهت کمک به انجام کار ها تولید شده است. دستگاه شمشادزن یا قیچی موتوری در انواع و اقسام مختلف خانگی و حرفه ای، مشکل هرس و حاشیه زنی و شکل دادن به درختچه ها و بوته های زینتی را حل نموده و سرعت و کیفیت بالایی را در این زمینه فراهم کرده است.
از شمشاد زن برای هرس درختان کوچک و کوتاه کردن علف ها و شاخ و برگ هایی استفاده می شود که نمی توان با ماشین چمن زن آن ها را کوتاه کرد. اصول کار شمشاد زن مشابه اره موتوری است اما قسمت های مختلف آن ویژگی های خاص خود را دارند. قسمت های اصلی این دستگاه شامل موتور، واحد برش و قسمت های کنترل کننده می شود. واحد برش یا شانه برش دارای تیغه های ثابت و متحرک است. در حرکت رفت و برگشتی تیغه های متحرک نسبت به تیغه های ثابت، شاخه ها بین تیغه ها گیر کرده و عملیات برش مشابه مکانیزم قیچی انجام می گیرد. تیغه های مختلف به همراه شانه های مخصوص جهت کاربرد های گوناگون به موتور نصب می شود.
شمشاد زن ها و حاشیه زن ها در انواع برقی، موتوری بنزینی و دستی موجود هستند. دستگاه های کوچک عمدتا برقی و نمونه های بزرگ تر با موتور بنزینی جهت تولید قدرت و توان بیشتر تولید شده اند. شمشادزن دستی یا قیچی شمشاد زن نیز دارای یک دسته و دو تیغه است که در دو مدل دسته تلسکوپی (برای تنظیم کردن طول دسته) و دسته ساده موجود است. شمشادزن برقی نسبت به شمشادزن موتوری بنزینی آن دارای سر و صدا و آلودگی به مراتب کمتری است. از نقطه نظر دیگر شمشادزن ها در دو مدل تیغه یک طرفه و تیغه دو طرفه موجود است. در یک اندازه و وزن معین، موتورهای دو زمانه قدرت بیشتری نسبت به انواع چهار زمانه تولید می کنند، به همین علت از موتور های دو زمانه کوچک قدرتمند که سوخت آن ترکیبی از بنزین و روغن است در این دستگاه ها استفاده شده است. ظرفیت کاری شمشادزن ها با میزان قدرت موتور آن ها تعیین می گردد